Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

18 Ağustos 2007 Cumartesi

Bozcaada

Gemilerde oldugu gibi eger adalar da he/she olarak seslenecek olsak ben Bozcaada'ya "she" olarak seslenirdim. Arnavut kaldirimli dar sokaklari üzerindeki elbisesi, muhteşem denizi gözlerinin turquaz maviliği, mavi kapılı rum evleri sanki gozlerinin boyasıdır.. Kumunun beyazliği ten rengi, üzümleri de bukleli saçlarıdır.





Kaldığımız otelin adı Bağbadem. Merkeze 3-4 KM mesefade ama tamamen doğanın içinde, domatesini, salatasını hatta balkabağını bile kendi yetiştiren bir butik otel. Gecelik oda fiyatı 60 YTL ve buna missss gibi bir kahvaltı da dahil.




Adaya gidildiğinde mutlaka Polente Tepe'sinde gün batımı izlenmeli.. Hatta giderken bir şişe beyaz talay sarap ve 2 kadeh edinilmeli. Bu manzara kutlamaya değer..




Akşam yemeği için Sahil Restaurant'tayız. Menümüzde midye dolma, tereyağlı karides, ahtapot ızgara, deniz börülcesi ve yeşil salata var.. Penir, kavun ve rakıyı da unutmamalı. Tabi bunları yedikten there were no space left for the fish dish! :)

Bağbadem Pansiyon'da kahvaltı harika.. 9 çeşit el yapı reçel mevcut ve 9'u da birbirinden güzel. Adaya özel domates reçeli yapıyorlar ama bence İncir daha lezzetli. Bir de böğürtlen.. Ayrıca kahvaltıya kurutulmuş domates, baharatlı ezine peyniri ve kimyon köklü omleti de söylemeden geçemeyeceğim..

Polente Cafe'nin önü..
Gitmeden önce Deniz mutlaka Çınaraltı Kahvesinde türk kahvesi için; hem çok lezzetli hem çok ucuz demişti. Çınar ağacı o kadar yaşlı ve gür yapraklı ki güneşten kaçıp sığınılacak ve miss gibi bir Türk kahvesi içilebilecek ideal mekan. Ayrıca buz gibi ev yapımı limonatalarını da tavsiye ediyoruz.

Heyyyyyyyyoooo artık housing'imiz varrrrrrrrrrrr. Ercan kuzu ne kadar yakışıklı görünüyorsun!!!! Dur ben bunu wallpaper yapayım..

Su altı resimlerini gördükten sonra Derya:
"Abla Ercan'ın tüm su altı resimleri, su üstündeki resimleriyle aynı, sen neden aşağıda maymun oluyorsun"
diyerekten bizi çoook güldürmüştü :)


Dolmuş beklerkeneee (Ayazma Plajı)
Ssu buzzzzzzzz. Koşarak atlamadığınız sürece suya tüm vucudunuzla girme süreniz 2-12 dk arasında değişebilecek kadar soğuk bir su.. Sanırım bu kadar temiz kalma sebebi de suyunun soğuk olması..

Hiç yorum yok: