Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

11 Aralık 2008 Perşembe

Londra'da Alışveriş: Camden Town

Londra ister iş ister turistik amaçlı milyonlarca gezginin en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelir. Mimarisi, müzeleri, kendine has pubları ve gece klupleri ile 7/24 yaşayan dünyanın en renkli şehirlerindendir. Hyde Park’da yürüş yaptıktan sonra bir banka dinlenerek etraı izlemek, Notthing Hill’de Porto Bello pazarını gezmek, South Bank’da nehir kenarındaki kitapçıları dolaşmak, Coven Garden’da güzel bir akşam yemeği yemek, British Museum ve Tate Gallery’deki eserleri görmek, Picadilly ve Trafalgar meydanında belki saatlerce oturup şehiri izlemek, Madam Tusseaud’daki balmumu keykelleri keşfe çıkmak şehrin vazgeçilmezlerindendir. Ve alışveriş... Bir çok markayı bir arada bulabileceğiniz Oxford Street ile birlikte kentin “alışveriş semti” olarak adlandırılan Camden Town’u, diğer bir deyişle Camden Market mutlaka görmeye değer.

Londra’nın kuzeyinde bulunan Camden Town’da yok yoktur. Bu semt design kıyafetler, hiç bir yerde göremeyeceğiniz kadar çok çeşitte aksesuvarlar, çantalar, müzikle ilgilenenler için eski plaklar, antika mobilyacılardan oluşur. Özellikle vintage shopları (ikinci el dükkanlar) semtin en kalabalık yerlerindendir. Bazen çok pahalı bir ayakkabıyı neredeyse dörtte bir fiyata bulabilir ya da çok zamandır aradığınız farklı bir elbiseyi burada bulmanız olasıdır.

Aynı zamanda Camden Town’da sokaklar festival alanı gibidir, konser verenler, gösteri yapanlar, satıcılar.. Alışverişiniz bittikten sonra meydandaki cafelerden birine oturup tatlınızı yiyerek kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: