Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

11 Aralık 2008 Perşembe

Amsterdam'da Bir Buz Bar: XtraCold


Eylül 2006’da Amsterdam’da açılan XtraCold adındaki bar buz ile kaplı bir barda olma fikri ile dünyanın her tarafından gelen ve farklı deneyimler yaşamak isteyen herkese ev sahipliği yapıyor.

İçeri girdiğinizde önce kendinizi kırmızıya boyanmış duvarları ve beyaz mobilyaları ile sıcak bir atmasfore sahip lounge barda buluyorsunuz. Mekan buraya “Sıcağı Sevenler İçin” adını vermiş. Burada yemek yiyebilir ya da bir şeyler içebilir ama en önemlisi bir çok duvara yerleştirilmiş olan plazma ekranlardan “Soğuğu Sevenler İçin” yada başka deyişle Buz Bar bölümünü izleyebiliyorsunuz.

Mekanın yaratıcılarından Wilfred Hunsel ve Robert van Duuren ateşin ve suyun insanları en çok cezbeden elementler olduğu fikrinden yola çıkarak her iki element arasındaki zıtlığı vurgulamak üzere bu mekanı hayata geçirdiklerini söylüyorlar.

Buz bar bölümün girişinde size kalın bir kış montu ile thermo eldivenler veriyorlar çünkü içerideki derece sıfırın altında yediyi gösteriyor. İsminden de anlaşılacağı üzere içerideki herşey buzdan yapılmış; bar, duvarlar, masalar, sandalyeler hatta bardaklar bile! Göz alıcı güzellikteki heykeller, şömine ve hatta buzdan yapılmış Marilyn Monroe heykeli görülmeye değer. Bu bölümde farklı bir ışıklandırma sistemi kullanılıyor, ışıklar sürekli değişiyor ve her değişimde kendinizi farklı bir yerde hissediyorsunuz.

XtraCold buz bar’a giriş ücreti 15 EUR. Fiyata ilk içecek ve sizi sıcak tutacak kış montu ve eldivenler dahil.

Hiç yorum yok: