Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

11 Aralık 2008 Perşembe

Dalış Tutkunları Kaş'ta Buluşuyor

Kaş (Antiphellos), Akdeniz'in kendine has mavisi ile doğanın yeşilinin evliliği gibidir. Antik Likya’nın merkezi olan bu belde, Toros Dağlarını arkasına alarak sizi masmavi rüyalara sürükler.
Her yıl yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere ev sahipliği yapan ve Antalya’nın en küçük beldelerinden biri olan Kaş, son yıllarda dalış meraklılarının vazgeçilmez adresi olmuştur.

Kaş diyince akla önce Yasemin çiçeği kokuları ve Begonville agaçları gelir. Ufak marinası ve buz gibi denizi ile binlerce turiste ev sahipliği yapmasına rağmen asla kalabalıktan bunalmazsınız. Burada ne yürürken üstünüze yürüyen insanlar vardır ne de ağzına kadar dolan büyük gece klüpleri. Daracık sokakları, küçük anfik tiyatrosu, minik yat limanı, meydanın etrasında adeta bir halk oluşturur gibi dizilmiş cafe ve restaurantları ile farklı bir tatil arayışı içerisinde olanlara asla unutlmayacak bir tatil keyfi yaşatmaya hazır bir yerdir.

13 dalış okulu ile Kaş Türkiye’nin en güzel dalış noktalarına sahiptir ve dünyanın en güzel dalış merkezleri içerisinde ilk 50’de yer almaktadır. Kaş, dalıcı olsun olmasın dalmanın nasıl bir duygu olduğunu merak edenler ya da bu duyguyu özleyenler için, sualtında nefes alarak kendisini o dünyaya ait hissetmek isteyenler, yerçekiminden uzak gibi hissettiren bu ağırlıksız ortamın büyüsüne tanık olmak ve eşsiz sualtı canlıları ile tanışmak isteyenleri beklemektedir.

Amacınız ister dinlenmek ister eğlenmek olsun Kaş’ın sualtı güzelliklerine ve derin mavisine şahit olmadan evinize dönmeyin.

Hiç yorum yok: