Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

12 Kasım 2007 Pazartesi

How To Make Sushi

Efendiimm.. Bu sushi olayı da nerden çıktı demiyecekseniz anlatacağım :)

Ankara'da kaldığım 2 hafta boyunca otel odası sıkıntısını üzerimden atmak için kendime farklı uğraşlar aradım. Gün içerisinde uğradığım bir gourmet mağzasından (Gift & Gourmet Shop) malzemeleri tedarik ederek İstanbul'a döndüğümde en kısa sürede sushi yapmak için gerekli eğitimleri youtube kanalıyla farklı Japon ustalarından aldım. Malzemeler konusunda, pirincin kıvamı konusunda, sarma ve kesme konusunda çok ayrıntılı videolar izleyerek ve bir kaç farklı siteden tarifler alarak kendimi yetiştirdim.

İşte bakın ortaya çıkan manzara..

HOW TO MAKE SUSHI / STEP BY STEP

1) Gerekli malzemeler: Ben! ;)


Önce toplu olarak malzeme listemizi ve kısaca tarifi görelim:

300 gr. somon, haşlanmış karides, crab stick
2 su bardağı yuvarlak pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Japon soya sosu veya soya sosu Wasabi

Şeritler halinde kesilmiş salatalık, avakado, havuç

Füme Somon balığı ve yengeç eti (crab stick)
İnce şeritler halinde kesilmiş salatalık, avakado, havuç
Soya filizi, susam ve tabi nori (yosun tabakası)

Yapılışı
Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. İyice nişastasını yıkayarak çıkardığınıza emin olun.
Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin. Daha sonra ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün. Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.

Şimdiiiiii pilavımızı ateşten aldıktan sonra sushi yapımı için kullanılan yassı kaşık ve bir yelpaze yardımıyla ezmemeye dikkat ederek karıştırıp soğutuyoruz.

Bambu ağacından ince şeritler halinde birleşerek yapılmış olan malzeme bizim sushilerimizi sarmamıza yardımcı olacak. Temizlenmesi zor diye üzerine jelatin sarmakta fayda var.
Pirinç çok yapışkan bir hale geldiği için mutlaka eldiven kullanmak gerek yoksa aynı bunun gibi olursunuz :) Bu da benim için önemli bir tecrübeydi :)

Nori, üzerine pirinç ve malzemelerimizi yaydık.. Sıra geldi sarmaya..

Bir kaç deneme yaptıktan sonra malzemeleri silindir hale getirmek o kadar zor değil.

Olduuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!
Makiler bitti. Şimdi somon ve yengeçli nigiri yapalım

Ve hepsi tamammmmmmmmmmmmmmmmm! :)))

Bugünkü menümüz: Karışık malzemeli makiler, californian roll ve somon & crab & karides nigiri

Masamız da pek bir şık oldu..!

Lezzet testini Ercan Bey yapıyor... Bakalım...

Soya soslarını da tabaklara koyduk

Veeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!!! BU DA NEEEEEEEEEEEEE!!!?!?!?!?!?!? NE KADAR İĞRENÇ OLMUŞŞŞ ÖĞĞĞĞĞHHHH!!!!!!!


Ahahahahahahaaa.. Şaka bir yana işte jurimizin gerçek yüz ifadesi :)))) Gayet memnun sushleri götürürken :)

Bir yemek dersimizin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir sonraki sefere paella ya da risotto yapacağımızı gururla söylemek isterim :))

1 yorum:

kemalpaşatatlısı dedi ki...

Merhaba,
bence üstteki malzemeleri ters dizmişsiniz, o şekilde sarılması çok zor olmuştur eminim:)
Sevgiler..