Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

30 Kasım 2009 Pazartesi

The Kingdom 2007 (Krallik)

The Kingdom - Krallik



“The Kingdom” 12 Mayıs 2003 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da meydana gelen birden fazla bombalama olaylarını izleyen günlerde yaşananlari konu almaktadir.

Bombalama olaylari esnasinda cok sayida Arap ile birlikte Amerikali sivillerin de hayatlarini kaybetmesinden dolayi FBI yetkilileri hareket gecer ve olayi sorusturmak ve bundan sorumlu olanlari ele gecirmek icin ozel ajanlarindan dordunu Riyad'a gonderir.

Ajanlari yönetmekle görevli olan Özel Ajan Ronald Fluery (Jamie Foxx) hayatının en zor göreviyle karşı karşıyadır. Yanına en güvendiği üç ajan Janet Mayes (Jennifer Garner), Adam Leavitt (Jason Bateman) ve Grant Sykes’i de (Chris Cooper) alan Fluery, cok kisa sure icerisinde teroristleri ele gecireceginden emindir.

Riyad'a vardiklarinda ajanlar kendilerini cok garip bir ortamin icerisinde "tuzaga dusurulmus" sekilde bulurlar. Hareket alanlari cok kisitlidir, mufettiklerinden aldiklari bilgilerin dogrulugundan bile suphe etmeye baslarlar. Yerel yöneticilerin onlara destek olmadiklari bu ortamda yardim eli Suudi polis yüzbaşısından gelir. Onun yardimi ile bir ip ucu yakalarlar ve dogru iz uzerinde ilerlemeye baslarlar.

The Kingdom'in goruntu ve ses kalitesi, efektleri mukemmel. Aksiyon sahneleri cok basarili. Ozellikle filmin acilis sahnesi inanilmaz sarsici ve gercekci. Ciddi bir butce ile hazirlanmis oldugu apacik ortada.. Ayni zamanda unlu oyuncular ile yola cikilmis ve olay orgusu gercege cok yakin sekilde ilermesi saglnmis ki bence bu da cok buyuk bir basari. Filmi izlerken kendinizi bir anda Ortadogunun gunluk hayatinin icerisinde buluyorsunuz.

The Kingdom'in politik bir tarafi da var, izlerken bizlere bazi kavramlari ister istemez sorgulattiriyor.. Ornegin IMDB'deki yorumlarin bazilari Muslumanlik kavraminin yozlastirildigini ve cirkinlestirildigini soylerken bazilari Musluman ulkelerdeki gerceklere ayna tutuldugunu savunuyor. Politik yonunu disarida birakarak kaliteli oyuncular ve iyi bir senaryo ile yaratilmis bu filmi begeneceginizi dusunuyorum.

The Kingdom'in IMDB'deki bilgileri icin burayi tiklayin.

Hiç yorum yok: